Mobilvenlige hjemmesider kan Google lide. Se her hvorfor

Mobilvenlige sider er afgørende for din placeringer i søgemaskiner!

 

Når du nu har en web side, hvorfor har du så egentlig ikke lavet så den vises pænt på alle enheder?

Sådan tænker Google og de andre søgemaskiner faktisk også om dig – for noget af det rigtigt vigtige ved søgemaskineoptimering (også kaldet SEO) er heldigvis efterhånden blevet så man skal tage hensyn til brugeren og ikke kun til hvilket indhold siden har. Husk også lige at læse “Hvad er søgemaskine optimering egentlig” på den tidligere side.

Det er fint at du har skrevet verdens bedste artikel om hvordan man vælger den helt rette kjole, men det er så bare ikke vældigt smart, at den kun kan læses på desktop enheder. Og måske har din udvikler lavet så den faktisk heller ikke vises korrekt i de forskellige browsere internet explorer, firefox, safari, chrome og så videre.

Facts om søgninger fra mobil enheder

computer-slaveFolk vil ikke længere være slaver af deres computer…
Vi var til et møde med Google i London i maj 2014, hvor vi fik lidt facts om hvornår folk bruger internettet. Faktisk foretages over 60% af alle søgninger gennem Google nu igennem tablets og mobile enheder, og omkring 90% af alle personer mellem 15 og 50 bruger deres mobiltelefon eller tablet mens de ser tv til. Måske til at søge efter lige nøjagtigt den vare som du har til salg. Det kunne jo være de skulle bruge ideer til kjoler til den fest de skal til om 14 dage.

Blandt andet derfor er det utroligt vigtigt at din side, performer rigtigt godt når brugeren går ind på den fra sin tablet, mobil telefon, laptop osv. For i teorien har du en 1920×1200 skærm på arbejde hvor du ser din internet side i, og det ser jo altså rigtigt godt ud i den browser du har valgt at bruge, eksempelvis Chrome – men har du egentlig prøvet de igennem eksempelvis browserstack.com og set igennem om den ser ordentlig ud i andre browsere, i andre enheder og så videre?

Test din side grundigt igennem og lav rettelser!

Du kan også lege med Google Chromes developer tools – tryk F12 i din browser og se hvordan siden renderer (fremvises) i de forskellige enheder. Nej det er ikke lige meget…Du vil blive straffet hårdt af søgemaskinerne, og måske slet ikke blive fremvist i resultater, hvis søgningen er foretaget via en mobil enhed.320teenager-with-smartphone

Du bør sørge for at din sides grafik, billeder og alle andre resourcer er tilpasset i størrelsen, og ikke bare skaleres ned, det forøger load tiden (kaldet rendering) på især gamle smartphones, og desuden bruger det langt mere båndbredde hvis der hentes store billeder – en mobil telefons skærm viser nemlig kun en opløsning på 320 pixel og op ad – og så må man sige at det er godt dumt at sende billeder afsted der er f.eks. 1920 pixel bredde. Billedet af pigen lige her er kun 320 pixel.

Lidt værktøjer til at mobil optimere din side til søgemaskinerne

Du kan ret let med f.eks. SmushIt reducere din grafik, som kaldes websafe. Det er gratis, og du kan spare mange kilobyte download for din bruger – og igen vendte vi tilbage til at du skal tage hensyn til dine brugeres oplevelse af din side. Dette kaldes UX eller User Experience.

Du kan teste din side på Google Developers om den er mobil optimeret – eksempelvis med Snup.nu – som er super mobil optimeret,desuden har Google også en lang guide til at få sin side lavet mobil venlig. Derudover bør du også få tilrettet din side så den performer rigtigt højt (højt som over 90-95%)ifølge Pagespeed Insights på både mobile og desktop – og læg lige mærke til at der i bunden af mobile fanen er en “Brugeroplevelses” fane.. Den er afgørende for tilfredse mobil brugere…

Det er dog desværre ikke bare lige til, hvis man ikke har dyb udviklingserfaring, at lave ens hjemmeside om fra en almindelig desktop visning til at være en mobil optimeret website.

Derfor står vi naturligvis klar til at hjælpe dig med – da vi er både programmører, rigtig gode til søgemaskineoptimering og at lave apps – samt en meget bred variation af forskellige andre ydelser.

Opsummering: Det er totalt ekstrem vigtigt, at have en hjemmeside som vises korrekt i de enkelte enheder (og det er altså også vigtigt for SEO!) – og betaler du for din trafik igennem eksempelvis reklamer, er det nok meget dumt at smide pengene ned i et sort hul – bare fordi folk forlader siden hurtigt – da den ikke virker via den enhed de kommer fra.

  • Læs mere Mobile first, som handler om at have mobilvenlige hjemmesider her:

https://webmasters.googleblog.com/2016/11/mobile-first-indexing.html

https://webmasters.googleblog.com/2017/12/getting-your-site-ready-for-mobile.html

Mærket med:

Skriv en kommentar

Din E-mail adresse bliver IKKE offentliggjort.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.