Hvad er søgemaskineoptimering?

 

I løbet af den næste tid her på siden, vil jeg komme forklaringen på hvad det er – og med råd og vejledning til hvordan du selv foretager din søgemaskine optimering, samt forklare flere andre forskellige udtryk som du måske ikke forstår endnu – men jeg vil forsøge at gøre det så simpelt som overhovedet muligt, også selvom vi har samlet set over 20 års søgemaskine optimerings erfaring i firmaet jimihove.dk, er vi stadig nede på jorden og kalder et nøgleord eller keyword for det, det er – i stedet for at slynge alle mulige uforståelige termer ud

 

Er du derimod en af de personer der helst ser at du bare overdrager denne opgave til nogle andre, der ved noget om det – kan vi anbefale dig at se lidt på vores priser. Vi kan sagtens løfte opgaven for dig og din side.

 

Kært barn har mange navne, og også i forhold til SEO

Udtrykket at optimere en website til søgemaskiner har utroligt mange navne – det kunne eksempelvis være søgemaskineoptimering, mens andre også bare kalder det søgeoptimering og endeligt seo – som i bund og grund egentlig bare står for “Search Engine Optimizing”.

 

Der er mange måder at arbejde på som søgemaskine optimerings person – nogle vil jo gerne bevare kunden, så man altid kan beholde vedkommende som en malkeko, og derved fortsætte med at lave SEO til dem igennem lang tid – og andre (som vi) vil gerne lære dig, at noget kan du altså godt selv finde ud af…

Skal du selv lave din søgemaskineoptimering?

Ligeledes er der lige så mange måder at arbejde på, du har måske et multi million overskud og er pænt ligeglad om det koster 20-50.000 om måneden at lave søgemaskineoptimering, så du vil have os til at lave det hele.

I den anden grøft kan der være murermesteren der netop har fået en hjemmeside og ikke kan finde ud af at rangere på ordet Murermester Svendsen i Horsens (Hvilket sandsynligvis er fordi der er valgt den forkerte til at udvikle ens website fra starten af.)

 

gratis seo

Sandt at sige, laver vi alt der indebærer kode, indstillinger og optimering – og derfor selvfølgelig alt fra Website udvikling, til App udvikling (Hvor søgemaskine optimering også har en del at sige) – og selvfølgelig SEO – samt utroligt mange andre optimeringsområder. Mange af dem vil du i løbet at de næste mange afsnit få uddybet.

Som fortalt – vil du støde ind i nogle ord, du måske aldrig har hørt før, og vi vil gerne forsøge at forklare hvad de handler om – men også lige et lille tip til hvorfor vi både nævner SEO, søgemaskineoptimering samt søgeoptimering – det kunne jo være fordi, at vi gerne vil rangere i Google på alle de her ord.

Hvad er søgemaskineoptimering (SEO) så egentlig for en størrelse?
Og hvad kan det gøre for dig: Et lille tænkt eksempel: Du har en webshop hvor du sælger kjoler, men det er jo dit “hovedområde” – du vil også gerne rangere i Google og Bing (plus de andre søgemaskiner) på for eksempel festkjoler, gallakjoler, sommerkjoler, bryllups kjoler og så videre. Det kan du så vælge at gribe an på flere forskellige måder…

Men som de fleste selvstændige ved du også, atgratis trafik er god trafik – og god trafik, er folk der selv opsøger din side, for at blive oplyste og pludselig finder de ud af at du har verdens bedste webshop – for dem ihvertfald, så det skal vi lige have fortalt dem.

 

gratis søgemaskineoptimering

 

Metode #1:

Du kan nu vælge, at skrive en artikel om kjoler generelt, og heri nævner du bare i f.eks. afsnit de andre kjole-racer… Denne vil sandsynligvis rangere ganske fint på ordet kjoler, men knap så godt på gallakjoler (fordi gallakjoler kun egentlig indgår i et lille afsnit af teksten).

 

Din sides opbygning kunne ifht. metode #1 være:
Forside → Kjoler generelt

Metode #2:

Du kan starte på samme måde som din artikel om kjoler generelt, men i hver sektion laver du en “teaser” tekst på måske 50-100 ord om hver kjoletype, eksempelvis: Gallakjoler – hvor du så linker til dine Gallakjole artikel – som er skrevet i ganske almindelig dansk tekst, af en person der bare ved ALT om Gallakjoler, og som let har skrevet 1000-2000 ord om netop Gallakjoler specifikt.

 

Din sides opbygning kunne ifht. metode #2 være:
Forside → Kjoler generelt → Mere information om gallakjoler

Hint: Inde fra Gallakjoler kunne det sikkert også lade sig gøre at linke direkte til en anden artikel der omhandler “hvordan man vælger de rette festkjoler”, da det sandsynligvis kan være kjoler der både er Gallakjoler samt festkjoler.

 

Læs mere om emnet her:

https://da.wikipedia.org/wiki/S%C3%B8gemaskineoptimering

https://en.wikipedia.org/wiki/Search_engine_optimization

https://www.kommunikationsforum.dk/jonas-joergensen/blog/seo-begreber-i-ny-ordbog

Skriv en kommentar

Din E-mail adresse bliver IKKE offentliggjort.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.