“Sikker Internet Dag” tip – Hold spammerne væk fra din hjemmeside.

undgå spam mail med akismet og honeypot

Spammere bruger din kontaktformular på din hjemmeside til at sende dig spammails.

Det ved du allerede godt, hvis du har prøvet at få 50 mails om dagen fra indiske firmaer der vil sælge dig SEO, eller på anden måde har den mest fantastiske måde de kan hjælpe dig med din hjemmeside på.

Hvis du gerne vil slippe for at bruge tid på at slette alle de mails hver dag, så vil du blive glad for dagens tip her på den internationale ”Sikker Internet Dag”.

Man kan dele hjemmeside- ejere op i 2 grupper alt efter hvordan de prøver at slippe for spammails via deres hjemmeside. Den ene slags bruger "Akismet" som du kan bruge med WordPress, og den anden slags bruger "Recaptcha".

Hvis du er WordPress bruger, som over 45% af alle hjemmeside-ejere er, så har du sikkert hørt om antispam pluginnet "Akismet".

Det hjælper, men det hjælper ikke nok.

Og "Recaptcha" er endnu værre.

Glem Recaptcha – Også den nye version Recaptcha v3

Recaptcha er den lille irriterende afkrydsnings-boks vi alle sammen kender fra kontaktformularer på hjemmesider, hvor at vi skal bekræfte at vi ”ikke er en robot”.

Det er ikke en boks der hjælper dig som bruger af en hjemmeside, tværtimod.

"Recaptcha" boksens formål er at den skal hjælpe ejeren af hjemmesiden, der uden denne Recaptcha boks modtager ekstremt mange spammails per dag.

Problemet er bare at den irritation som brugerne oplever ved at skulle klikke på den boks, gør at en procentdel af dem simpelthen forlader din hjemmeside. Hvilket skader dit salg.

Og, nå ja, for at gøre ondt værre så gør sådan en "Recaptcha" boks også din hjemmeside langsommere at loade, hvilket OGSÅ skader din konverteringsrate (Se link til undersøgelser i bunden af artiklen)

"Recaptcha" er så kommet med en ny version, som er usynlig (og dermed ikke generer brugererne), men den er stadig medvirkende til at din hjemmeside loader langsomt.

Og det loadtid er nok noget af det sidste du har lyst til at eksperimentere med på din hjemmeside.

Undersøgelser fra Walmart viser nemlig at blot 1 sekunds forbedring i din loadtid, gavner din konverteringsrate på din hjemmeside med 2%. Det vil sige at hvis du kan forbedre din konverteringsrate med 2% kan du forbedre dit salg med 4%, permanent.

Andre undersøgelser viser at hvis din hjemmeside tager mere end 3 sekunder at loade, kan tabe op til 50% af dine besøgende. Og du har sikkert betalt i dyre domme for at overhovedet få dem der ind.

Nå, nu har vi vidst også fået slået fast at loadhastighed er vigtigt. Og at "Recaptcha" derfor ikke er det gode valg til at forhindre spammails.


Så her er løsningen på at fjerne spam fra din mailbakke OG bevare din hurtige loadtid på din hjemmeside

Installer et plugin der hedder "Akismet" (Akismet er ikke kun til WordPress. Læs her hvordan det kan bruges til andre CMS'er)

Gå hen til sektionen i WordPress der hedder ”Kontakt”

Dernæst til ”Kontaktformular”.

Så vælger du din kontaktformular, og indsætter de her 2 felter i din kontaktformular.

akismet spam

Dette trick alene vil fjerne 90% af din spam.

 

Bemærk at mange WordPress brugere allerede bruger Akismet, men de tror desværre ofte at det er nok bare at installere det. Og Akismet er heller ikke særligt gode til at forklare at man kan gøre det her med de 2 stykker kode der skal indsættes i kontakformularen.

 

Den normale installation af Akismet, uden de modifikationer vi kommer med her, fjerner cirka 50% af alle de spammails du plejede at få. Dette er nok de fleste.

Men ved at indsætte de 2 felter som jeg viste her i screenshottet, kommer du nu op på cirka 90%’s reduktion i spammails.

Men vi kan få den helt op på 99%’s reduktion ved at bruge et andet plugin samtidigt.

Dette plugin hedder ”Honeypot”

Det som det gør er at indsætte et, for brugerne, usynligt felt i din kontaktformular.

Men de spambots som scanner nettet efter kontaktformularer de kan spamme, kan godt se dette felt. Og de tror det er et mail felt.

Altså det felt hvor man normalt skal indtaste sin mail, når man bruger en kontaktformular.

Spambotten vil udfylde dette felt, i stedet for det rigtige mailfelt, og dine spammails bliver så sorteret væk der. inden de kommer over i din mailbakke.

Måden man får installeret, og aktiveret, WordPress pluginnet ”Honeypot” på er ved at finde det i oversigten over plugins, installere og aktivere det. Og til sidst blot indsætte et stykke kode, ligesom det du kan se i screenshottet her.

honeypot plugin wordpress

Og det er det.

Du er nu fri for 99% af alle spammails, og du kan bruge tid på at arbejde i stedet for. Samtidig med at du bevarer din loadhastighed, ikke genererer dine brugere med "Recaptcha", og samtidig beholder dine konverteringer på hjemmesiden.

Metoden her er baseret på en WordPress hjemmeside, men kan med modifikationer laves på alle hjemmesider.

Kilder: https://www.cloudflare.com/learning/performance/more/website-performance-conversion-rates/

https://blog.hubspot.com/marketing/page-load-time-conversion-rates

Mærket med:

Skriv en kommentar

Din E-mail adresse bliver IKKE offentliggjort.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.