SEO – også gennem billederne. Få trafik via billeder

I mange henseender er det afgørende for din side, at din side er seo optimeret– men det er ikke nok, du skal også have mange små andre ting optimeret – og herunder er ikke kun de velkendte titel og beskrivelses felter, men også billederne.

 

Det er ikke kun vigtigt at dine billeder loader rigtigt hurtigt – og passer til siden uden skalering, men også at du har skrevet tekster på billederne så de rent faktisk fremvises på søgninger relevant til ordet / sætningen.

 

Her vil jeg gå igennem en seo gennemgang af hvordan du kan komme til at rangere temmelig højt i f.eks. Google image search, på lige nøjagtigt det term der er så vigtigt i forhold til DIT produkt.

 

Desværre kan søgemaskinerne ikke umiddelbart (endnu) se hvad der er på dit billede, og slet ikke på dansk – de kan kun se at du har et billede i på din side, men ikke hvad der er på det… Nogle ting kan de dog genkende, eksempelvis farver – grøn sækkestol – vil måske virke lidt underligt, hvis de ikke kan se at der er grønt i billedet.

 

Men hvorfor skal man tænke over det?

Flere og flere søger nu om dage ikke kun igennem eksempelvis Google’s generiske resultater, men bruger også ofte Google’s image search – så derfor er det ikke kun afgørende at have redigeret dine andre søgemaskine elementer, titel, tekster, keyword indhold, overskrifter og andre ting (læs mere om de vigtigste elementer i søgemaskineoptimering her).

 

Som tidligere nævnt er det ikke ret let for søgemaskiner at genkende et billede, så derfor benyttes ALT teksten (ALT står for Alternativ) til at beskrive billedet.

 

ALT teksten blev i gamle dage brugt (dengang folk havde per automatik slået billede loading fra i deres browser, så man kunne læse hvad man kunne forvente at se på billedet – og højreklikke på billedet for at vælge at se billedet.

 

I dag bruges det knap så meget, men dog virker nogle programmer til blinde og svagtseende så den oplæser hvad der kan være på billedet.

 

 

Optimering af billeder til fremvisning på hjemmesiden

 

Som bekendt fortæller et billede mere end tusinde ord, men du er alligevel nødt til med få ord, at forsøge at forklare hvad der kan ses på det billede du skriver ALT teksten – umiddelbart vil jeg anbefale 8-10 ord maksimalt.

 

Hvordan bliver man fundet på sit produkt i billedesøgning?

 

<img src=”images/groen-havestol.jpg” class=”imageclass” alt=”Grøn havestol med græs”></a>

Som angivet ovenfor, kan man med alt=”” attributten forklare hvad der egentlig er på billedet. Og derudover har vi også navngivet vores billede groen-havestol.jpg – da søgemaskinerne også ser på selve filnavnet som en rangeringsfaktor.

 

groen-havestol

Hint: Søgemaskiner er kloge nok til at læse ae som æ, aa som å og oe som ø – du må aldrig bruge store bogstaver og specialtegn i filnavne.. Eksempelvis Grøn-Havestol.JpG vil være meget dumt at bruge, da et skift fra f.eks. en Windows baseret server til Linux – vil få alle disse billeder til at stoppe med at fungere.

 

Det vil være meget smart at lægge dine produkter som eksempelvis følgende:

Grøn havestol med græs – per stk 77.499,-

 

Unik havestol med græs, der er kun produceret 20 enheder, sælges snarest muligt.

 

Bemærk at græsset rent faktisk er levende, og bør vandes løbende – desuden vil rødder sandsynligvis blive skadet hvis man sidder på stolen. Disse stole vil tage sig rigtigt godt ud på en grøn og tilsvarende græsplæne, men bør flyttes indimellem da de vil optage vand fra græsset nedenunder.

 

Farven er grøn, græsset er behageligt og… (Så videre…)

Sammen med lige nøjagtigt denne stol, bør man naturligvis også have tilsvarende headers – overskriften Grøn havestol med græs – per stk 77.499,- er en h3

 

Alt kildekode ser eksempelvis sådan ud:

 

html-groen-havestol-med-graes

 

 

For denne annonce:

groen-havestol-med-graes

 

Undgå skalering af billeder i HTML

 

Du skal så vidt muligt også undgå at skalere billeder i din HTML kode – hvis du lægger et billede ind som i ovenstående tilfælde på 250 pixel bredde, skal du ikke uploade et 500px bredde og skrive width=”250” eller style=”width:250px;” – da du ikke vil få en ret god pagespeed – eller indlæsningshastighed.

 

Modsat vil det også på mange sider få billedet til at være enten pixeleret (når skaleret op fra et lille billede) – og det kan modsat også se mærkeligt ud hvis det bliver skaleret ned fra et stort billede.

 

Din hjemmesides hastighed har nemlig OGSÅ en masse at sige med hensyn til søgemaskineoptimering.

Mærket med:

1 Kommentar

 • Carsten SommerskovSvar

  Brugbart tak.
  1. Har det betydning om billederne hedder f.eks. dk_1.jpg , dk_2.jpg og så videre
  2. Er det umagen værd at kalde dem havestol_1.jpg havestol_2.jpg
  3. Skal det være _ eller –
  4. Er det ligefrem nødvendigt at kalden dem havestol_set_bagfra.jpg og havestol_set_forfra.jpg osv?
  Jeg er ved at flytte alle mine sites fra Magento 1.7 til Magento 2 Jeg har mange hundrede billeder på rigtig mange websites og på mange sprog så det er også et spørgsmål om tid.

Skriv en kommentar

Din E-mail adresse bliver IKKE offentliggjort.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.