Nye attributer for udgående links

Af Seo tips Skriv en kommentar

Google har i dag, via deres blog på Google Webmaster Blog, bekræftet at de fra dags dato introducerer 2 nye attributter som du kan tagge dine udgående links med.

Det er:

  • UGC Links (User generated content links. Primært links fra kommentarer på blogs)
  • Sponsorede Links ( Sponsorerede links som der er mange der i forvejen ikke tagger hverken på influencerblogge, og slet ikke på de såkaldte spamblogge)

For de forskellige 2 slags links har man tidligere sagt at betalte links skulle have nofollow attributten på tilknyttet , og man har foreslået det for kommentarlinksene.

Forskellen er at hvis du ikke sætter nofollow på et sponsoreret link, og også skriver ved siden af linket at det er sponsoreret lever du i stor fare for at få en seriøst håd straf på din organiske trafik af Google for såkaldt “link scheming

Dette er tidligere noget man rynket på næsen af indenfor online marketing, fordi man har vidst at Googles algoritmer ikke har været god nok til at gennemskue forskellen på et betalt link fra en influencerblog, eller en spamblog og så på et link fra en almindelig blog.

Men de er tider er ved at være forbi, så derfor fraråder vi som seo bureau her i seo-koebenhavn.dk at du køber links, som ikke meget tydeligt i selve teksten er markeret som et betalt link, som en del af din linkbuilding strategi.

Ikke nok med at algoritmerne bliver stærkere og stærkere, og straffer flere og flere, Forbrugerombudsmanden er også gået på jagt efter de ulovlige linkbuilders, og melder dem til politiet.

Det er vildledende marketing, og giver langt større straffe end du måske tror. Og Googles straffe er også langt større end du måske tror. Her er det 2 af verdens mest kendte SEO blackhattere der er blevet straffet.

 

seo straf

Men lad os komme tilbage til de nye attributter

De er primært lavet for at Google bedre kan sortere i de forskellige links. Så hvis du før i tiden “bare” havde et nofollow attribut på dit udgående link, kan du nu vælge 2 slags andre atributter.

Om det giver en lille rankingfordel skal jeg lade være usagt, men det skader ikke i hvert fald.

Man kan også som blackhatter frygte at det er endnu et skridt fra Googles side om at straffe sider der ikke tydeligt viser at deres spamblog links er ulovlige links, som ikke tydeligt viser de er betalte.

Google har i hvert fald givet folk alle muligheder nu for at forstå hvad Google vil have, og hvad de straffer.

Jeg forudser at det ikke varer lang tid før end at du med et simpelt plugin/extension/ modul til dit favorit CMS nemt og hurtigt vil kunne tilføje disse nye attributter til dine links ved et simpelt klik.

Mærket med:

Skriv en kommentar

Din E-mail adresse bliver IKKE offentliggjort.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.