DK Hostmaster hjælper til mod ulovlig seo

 

Følgende artikel er skrevet af mig, Jimi Hove, fra jimihove.dk som er et online marketing bureau i København, der har lavet SEO, Facebook annoncering og Google Ads i mere end 12 år.

I de fleste af de 12 har jeg været så dum, at jeg blev lokket af såkaldt blackhat SEO.

Min korte undskyldning for dette er, at stort set alle gør det i min branche. Ud af 100 SEO bureauer, er der måske 3-4 bureauer som udelukkende laver whitehat SEO.

 

Så det er lidt ligesom i Tour De France. Hvis du ikke tager doping, har du ikke en chance.

 

Hvad er SEO?

 

SEO er en forkortelse for ”Search Engine Optimization”. På dansk hedder det Søgemaskineoptimering.

Kort fortalt er det et håndværk indenfor online marketing, hvor det handler om at få en hjemmeside længest op i Google’s søgeresultater, når du laver en søgning.

Des længere oppe du ligger, des flere besøgende får du. Og hvis du har en webshop der sælger kattemad, og du ligger nr 1 på søgningen ”kattemad”, så tjener du markant flere penge end hjemmesiden der ligger nr 6 på samme søgning.

En af de vigtigste ting omkring SEO, er at have så mange links som muligt.

Så derfor er der så mange der køber ulovlige links.

DK Hostmaster er kommet godt ind i kampen mod ulovligt køb af links

Der var mange årsager til at jeg selv valgte at sige fuldstændig fra overfor ulovlig SEO.

Der var de moralske skrupler jeg fik. Jeg havde aldrig sådan rigtig tænkt over at jeg snød andre lovlydige webshops, som valgte ikke at snyde. Jeg tænkte jo bare at alle andre også gjorde det.

At jeg også brød markedsføringsloven, havde jeg faktisk heller aldrig rigtig tænkt over.

Og ikke mindst, så blev det simpelthen bare for besværligt.

Google, Forbrugerombudsmanden og dine konkurrenter skal du hele tiden passe på, så at de ikke finder dine hemmelige spamblogs, og fjerner værdien af dem.

 

Og DK Hostmaster er også blevet bedre og bedre til at stramme op på sikkerheden.

 

For eksempel så er det utrolig nemt at trevle et helt SEO bureaus netværk af spamblogs op, så længe man bare kan finde deres DK Hostmaster ID.

Dette er fordi at DK Hostmaster har et såkaldt åbent WHOIS system. Det vil sige at alle kan slå et domæne op på deres hjemmeside, og finde ud af hvem ejeren er.

 

Måden man gør det på er sådan:

• Find et domæne du mistænker for at bruge ulovlig markedsføring.
• Så domænet op på DK Hostmasters hjemmeside.
• Der finder du et DK Hostmaster ID som er tilknyttet domænet.
• Slå nu dette bruger ID op i DK Hostmasters database, og se alle de domæner der er tilknyttet dette ID. https://www.dk-hostmaster.dk/da/find-domaenenavn 

 

På den måde skal man bare finde en enkelt spamblog fra et seo bureau (hvilket også er utroligt nemt), dernæst kan du via DK Hostmaster se alle de spamblogs de har registreret.

Dernæst kan du angive disse blogs til Google, eller til Forbrugerombudsmanden.

Og de vil ofte blive straffet (der er masser af eksempler på dette)

På det her screenshot fra verdens største blackhatside, blackhatworld.com, ser man i en debat at åbne WHOIS, som DK Hostmaster bruger er den største trussel mod at de kan skjule deres spamblogs.

De foreslår oven i købet at man bruger falsk ID, således at man ikke kan spores via et åbent WHOIS.

dk hostmaster seo

 

Dette kan man heller ikke gøre så nemt mere hos DK Hostmaster, da man nu skal verificere sig med NEM ID.

 

Her er hvad dansk lov siger

Her er Ehandelslovens paragraf 9

§ 9. Al kommerciel kommunikation, der er en del af eller udgør en informationssamfundstjeneste, skal udformes og præsenteres, så det tydeligt fremgår, at der er tale om kommerciel kommunikation. Det skal tydeligt fremgå, på hvis vegne den kommercielle kommunikation udsendes.

 

I England kan det nu give op til 2 års fængsel, hvis du linker ud fra en influencerblog, eller en SEO blog uden at informere om at et link er købt. Hvis det altså er købt.

I Danmark er straffene også meget høje for spam og vildledende markedsføring.

linkbuilding er den absolut største del af blackhat SEO, og en industri der alene i Danmark omsætter for mange millioner om året alene i køb og salg af links.

 

Jeg levede med hemmelig adresse for at snyde Google

For at jeg ikke selv skulle blive afsløret, så gik jeg så vidt at jeg levede med hemmelig adresse. På den måde kunne man ikke slå mit DK Hostmaster ID op i deres database. Men jeg ville stå registreret som anonym.

For det første er det virkelig pinligt at jeg var kommet så langt ud i mit forsøg på at snyde Google. Jeg skammer mig over bare at skrive det her. For normalt er jeg en super ærlig, og aldrig straffet lovlydig borger.

For det andet, så medførte det store problemer med mit privatliv, at min adresse var hemmelig. Når ens adresse er hemmelig medfører det en utrolig mængde administrativt bøvl med det offentlige Danmark.

Der er så meget data der er automatiseret nu om dage, og når de skal trække data om din adresse fra en database, og din adresse så ikke er der, så skaber det en masse bøvl jeg slet ikke havde forudset.

Men igen, jeg følte mig som en cykelrytter i Tour de France: Enten købte jeg links, ellers var jeg ingenting.

Men det her er DK Hostmaster også ved at få lukket ned for med deres mange måder du skal verificere dig selv på med NEM-ID osv, når du bestiller et domæne.

På den måde bliver det endnu sværere for blackhattere at bestille domæner til spam, hvis de ønsker at sløre deres spor (hvilket de gør)

I det hele taget bliver det hele sværere og sværere for blackhatters.

Googles algoritmer straffer flere og flere, Forbrugerombudsmanden straffer flere og flere, og diverse tjenester som DK Hostmaster lukker flere og flere af de huller vi har misbrugt i alle de år.

Husk også at Forbrugerombudsmanden med en ransagningskendelse i hånden kan gennemgå alle de domæner der er registret hos DK Hostmaster i dit CPR nummer, og dermed lukke din butik fra den ene dag til den anden.

Så hvis du sidder derude og tænker: ”Jeg ville også ønske jeg kunne være whitehat, og stadig tjene penge til min webshop”, så er mit råd at du begynder allerede i dag med at begynde at tænke mere på rigtig marketing og mindre på blackhat SEO.

For om ikke så lang tid, så bliver det dem der laver whitehat der vinder kampene på Google, og så vil du være glad for at du allerede var begyndt at lære at konkurrere uden doping.

Mærket med:

Skriv en kommentar

Din E-mail adresse bliver IKKE offentliggjort.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.