Ok Google, du vinder… Jeg laver ikke flere spamblogs.

Forord: Dette er ikke en angivelse af danske SEO bureauer.

 

Ikke alle danske seo bureauer bruger spamblogs, men en stor del gør. Ingen navne bliver nævnt.

 

Jeg har selv lavet spamblogs.

 

Dette er skrevet for at være en guide til virksomheder, der kan gå det her indlæg igennem med deres SEO bureau, for at høre om de har beskyttet sig godt nok, og om de er blevet advaret mod risikoen i at tabe store dele af deres organiske trafik.

 

Jeg har selv arbejdet med webshops, hvor ejeren brød sammen i gråd, da hans seo bureau havde sjusket med hans SEO. Han måtte fyre medarbejdere han havde haft ansat i 12 år. Altsammen på grund af tab i organisk trafik.

 

Det er også en guide til SEO bureauer som vil ud af deres PBN (spamblog) misbrug.

 

.. Og nu videre til min artikel.

 

For 1 ½ år siden satte jeg for mig at blive Danmarks bedste SEO ekspert indenfor at bygge PBN’s (PBN’s betyder “Private Blog Network, og kaldes også bare for spamblogs)

Men jeg kan bedre lide ordet PBN’s.

Ikke fordi at det lyder finere, men fordi at det indeholder ordet “private”, fordi et spamblog netværk som er godt, er kendetegnet ved lavest mulige risiko for at blive opdaget.

Både af Google, men ikke mindst af konkurrenterne.

 

Altså skal din spamblog være privat, og ikke offentligt tilgængeligt på dit seo bureaus hjemmeside, eller i Facebookgrupper som alle kan komme ind i.

 

Det som jeg selv gjorde for at skjule mit PBN var at jeg reklamerede ikke med det, jeg sørgede for at Ahrefs og andre linkanalyseværktøjer ikke kunne crawle mine blogs, og jeg lavede dem i så høj en designkvalitet at de kunne tåle et manuelt gennemsyn af en Google medarbejder på udkig efter spamblogs.

De lignede simpelthen rigtige hjemmesider.

 

Hvad er en blackhat SEO?

 

Først og fremmest så lad os slå fast hvad en blackhat er.

Det er en person der enten bryder Google’s retningslinjer, eller i den virkeligt grumme del af blackhatverdenen hacker folks hjemmesider, og injecter links i folks hjemmesider.

Dem jeg nævner her indenfor blackhat SEO er ret uskyldige, og skal ikke forveksles med hackere. Deres forbrydelse består i at lave grimme hjemmesider, og i at manipulere med Googles søgeresultater.

Whitehat SEO er så nogle der kun følger Google’s retningslinjer for god SEO, som består af flere hundrede forskellige ting, som jeg vil beskrive nærmere i fremtidige blogindlæg her på siden.

De blackhattere som jeg blandt andet blev oplært af (igennem deres kurser) er en amerikaner og englænder

De er begge 2 nogle af de mest fulgte, og roste, person på de sociale medier indenfor blackhat SEO.

 

 

 

 

 

seo bureau

 

 

En af dem laver affiliate SEO (som betyder at han tjener penge på at sælge andre mennesker varer på nettet. Simpelt forklaret), og sælger SEO kurser, og han solgte også links på et tidspunkt fra hans gigantiske netværk.

Jeg prøvede selv at leje nogle links af ham. Som du kan se, kan de koste op imod 43 $ dollars per måned, per link.

 

 

Han har omkring 60 ansatte, og omsætter for mange millioner kroner per år.

Den anden lever mest af at sælge kurser, for eksempel til at opbygge de perfekte PBN’s, men laver også SEO for klienter.

Men de her 2 er blot en dråbe i havet af titusindevis af blackhattere der laver det samme.

Footprints. Træd varsomt når du er kriminel

 

Footprints, footprints og atter footprints.

Det der var kernen i al deres arbejde med PBN’s, var at undgå at Google’s algoritmer skulle opfange deres netværk, og fjerne seo-værdien af dem.

Som du kan se ville det betyde, at de ville tabe mange millioner af kroner ved at miste deres organiske trafik.

For at undgå dette, så er deres taktik paradoksalt nok, at ligne whitehat SEO’s så meget som overhovedet muligt.

Fordi hvis Google’s algoritme belønner dem der gør det rigtigt, så er taktikken her at simulere rigtige hjemmesider så godt som muligt, dog uden at gøre det 100%, da det vil blive for dyrt.

 

Footprints er det som en kriminel efterlader på et gerningssted, og det har du ikke lyst til.

 

Når du tjener mange millioner på at løbe om hjørner med Google, og hvis du arbejder med Client SEO (altså at du har klienter i dit seo bureau, i stedet for affiliate marketing), så bringer du også dine kunders rankings og omsætning i fare, ved at være dårlig til at skjule dine PBN’s, udover at du står til at miste din egen omsætning, OG få et dårligt ry i erhvervslivet.

 

Footprints som Googles algoritme bruger til at identificere et netværk af spamblogs kan være det her 

 • Spamblog og moneysite er placeret på den samme server, og linker til hinanden. (her kan du læse hvorfor det er en dårlig ide)
 • Hvert eneste blogindlæg på din spamblog har altid kun 1 eller 2 udgående links. (det er unaturligt at linke ud præcis det samme antal gange hver eneste gang du lavet blogindlæg)
 • Du bruger altid de samme plugins (det unaturligt at du har 50 links ud af 55 links som kommer fra blogs der alle har de samme plugins installeret. Google crawler også din pluginmappe. Di kan bede Google’s crawlere om ikke at crawle din plugin mappe, men hvis du gør det på alle dine blogs, bliver det jo ligepludselig et footprint)
 • Alle domæner har været udløbet, og er så blevet aktiveret igen. (Igen er det underligt med 50 links ud af 55 som alle kommer fra domæner der er udløbet)
 • Alle tekster på siden er lige præcis omkring de samme antal ord.(Hvis du køber SEO tekster, hvilket mange med PBN’s gør, så bestiller de næsten altid tekster med en hvis længde hver gang. Igen, er der det unaturligt)
 • Der er intet gjort ud af designet (dette kan algoritmen ikke se, men det kan det menneskelige øje)
 • Der kommer ikke nye links der peger mod dine spamblogs.
 • Der kommer ikke nogle nye sociale signaler. (det er unaturligt for et site der er vant til at tiltrække links og sociale signaler, at der ligeludselig kommer en stor mængde artikler på sitet, som ingen links eller sociale signaler får)
 • Folk der lander på din side forsvinder hurtigt igen, da den er så grim og ikke brugervenlig. (Google bliver bedre og bedre til at måle brugeradfærd. Og straffer sites med dårlig brugeroplevelse)
 • Alle blogs er ejet af den samme person / firma. Det vil sige at underligt nok så får et nyt firma pludselig 100 nye links, som alle er fra sider ejet af den samme person. (Google kan ved et manuelt eftersyn se hvem er registreret som ejer af et domæne)
 • Dine spambloglinks kan blive fundet af Ahrefs og andre linkanalyseværktøjer. Det vil sige at konkurrenterne kan finde alle dine spamblogs og angive dem til Google, hvilket man kan gøre her.
 • Hvis du køber links fra udlandske PBN netværk, så ser det underligt ud for algoritmen at du har markant større procentdel af udlandske links end dine konkurrenter
 • Hvis du ikke laver intern linkning (normale sider har intern linkbuilding. Men det er dovne spamblog byggere oftest for dovne til)
 • Hvis dine emner spænder alt for vidt. (hvor mange andre sites på nettet ser du som skriver om gode tips fra 100 forskellige brancher? Det sker kun på PBN’s., og er derfor endnu et unaturligt signal som algoritmen kan samle op)
 • Dit købte domæne har tidligere været brugt til spam, har sikkert været straffet af Google før og har derfor ingen værdi mere, selvom dine metrics ser gode ud i Ahrefs.

 

Du kan checke om dit nye domæne har været brugt til spam ved at køre det igennem Wayback Machine. Hvis det tidligere har været fyldt med snask, så betragt det som færdigt.

danske spamblogs

 

Og til sidst, hvis du ligefrem reklamerer med dine PBN netværk i Facebook grupper og på din egen hjemmeside. Jamen, så tigger du om at blive taget. Hvilket kan være ok, og en risiko man kan leve med som affiliate SEO, men hvis du laver det for dine klienter, så skal de vide at du bruger PBN’s, at du skjuler dem dårligt, deler dem i grupper som alle kan se, og at de kan miste meget store dele af deres omsætning ved at du er skødesløs med deres links.

Hvis de er klar over dette, og er klar på at løbe risikoen, så er alt godt.

Fordi PBN’s virker stadig, og det virker godt. Rigtig godt.

Ikke mindst fordi de er så meget billigere end whitehat links, og nemmere at lave. Men prisen for at miste en stor del af sin omsætning er altid til stede, og bliver ikke mindre med tiden.

Og som vi kan huske fra for eksempel Google’s Penguin update, som var en anti-spam update, så kan en algoritme fra den ene dag til den smadre næsten hele din forretning.

Og dine klienters også.

Det bliver en tung samtale du skal have med dem der.

Så når Google’s algoritme kører, og prøver at opfange disse footprints, så får du ikke en straf for at have købt et udløbet domæne og lave nyt indhold på det.

Det kunne alle gøre, også folk der intet kender til blackhat SEO. Du får en straf for den samlede mængde af footprints du har efterladt.

 

Og her kommer kernen i hvorfor Google ikke bare smider straffe ud til højre og venstre, når de støder på de her footprints.

 

Det er altafgørende for Google ikke at straffe uskyldige mennesker, som uden at de ved det, kommer til at lave noget som blackhattere også gør.

Så derfor så kan du godt lave 3-4-5 footprint ting fra listen af, og ikke blive taget, men laver du alle fejlene, så lyser alle alarmklokkerne hos algoritmen, og værdien fra dit PBN er i stor fare at forsvinde.

Og når algoritmen bliver endnu bedre til at skille de dårlige sites fra rigtige sites, så kommer der en helt ny tid i SEO, fra den ene dag til den anden.

Du kan i det her link se en oversigt over alle Googles store updates på deres algoritme. De kommer altid uden advarsel, og effekten er fra den ene dag til den anden. Mange forretninger er gået konkurs efter sådanne updates af algoritmen.

Se oversigten over Google Updates her

 

Og det er faktisk essensen i det som jeg lærte. At få en meget dybere forståelse for Google’s algoritme. Hvad den kan, og hvad den ikke kan. Hvad den belønner, og hvad den straffer.

 

 

Det betyder for eksempel at hvis du har en rigtig stærk linkprofil, med masser af autoritet fra stærke whitehat links, så behøver du ikke gøre så meget ved for eksempel titletags, da du har opsparet så meget kredit hos algoritmen, at du slipper nemmere af sted med hvis din onpage seo for eksempel ikke er helt på toppen.

 

Så vores konklusion er den her

 

Hvis du skal lave snasket blackhat SEO, så vid at Google har en grænse, overtræd den ikke.

Dine konkurrenter har måske også snart nået en grænse ved at se på en grim side der outranker dem med pivdårlige links.

 

 

 

Bonus – Sådan kan du slippe ud af din PBN afhængighed

 

Du må trappe langsomt ud, og du kan ligeså godt begynde i dag.

Hvis den altødelæggende PBN algoritme kommer om 1 år, så vil du være glad for at være startet i dag.

Så start med at udskifte hvert enkelt PBN link med et whitehat link. På den måde mister du ikke dine rankings, men får samtidig skillet dig af med en tikkende bombe under din organiske trafik.

 

Whitehat links er sværere at få lavet, og de er dyrere, men til gengæld vil jeg godt sætte al min autoritet som ekspert i linkbuilding ind på at det meget snart er fremtiden, for alle.

Jeg ved at selv de andre af de største indenfor blackhat linkbuilding selv indrømmer, at på et tidspunkt så indhenter algoritmen dem, og at de er selv mere og mere på vej ind i ren whitehat.

Så hvis du ikke vil være den kiksede linkbuilder, der lige pludselig bliver ramt af en PBN algoritme, så gå i gang allerede i dag med at lære om whitehat linkbuilding.

Måske om et år eller 2 er du god til det.

 

Når PBN algoritmen kommer, så bliver værdien af dine konkurrenters PBN links alligevel også fjernet, så det bliver dem med de bedste whitehat links der står tilbage som vinderne.

Har jeg så spildt et helt år med at lære hvordan man laver de allerbedste PBN’s til at snyde Google?

Nej, overhovedet ikke. Jeg besidder nu en endnu større viden end før omkring hvordan Googles algoritmer virker, men nu vil dog udelukkende bruge den viden til at være på den gode side. Om man så må sige.

 

Men jeg er færdig med at lave spamblogs. Det er alt for besværligt at lave en super god spamblog, og selv hvis jeg gør det, så lever jeg stadig med chancen for at få fjernet værdien af den, og at det vil gå udover mine klienter.

 

Hvis du vil vide hvordan jeg får links nu, på den måde som Google ønsker det, så skal du have jimihove.dk’s guide til whitehat linkbuilding, så kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, hvor vi har et gratis email-kursus i netop den form for linkbuilding.

 

Bestil dit gratis kursus her

Mærket med:

Skriv en kommentar

Din E-mail adresse bliver IKKE offentliggjort.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.